Skräddarsydda reservdelar förhindrar produktionsstopp

Varför

Snabb lösning vid oförutsedda produktionsstopp

Produktionsstopp skapar kostsamma stillestånd med en backlogg som kan vara nästintill omöjlig att ta ikapp. När dessutom reservdelarna som behövs för att få igång maskinen igen inte tillverkas längre, blir det en jobbig situation. Man ställs inför valet att ta in en reparatör, skicka iväg maskinen på reparation eller köpa en helt ny maskin. Att köpa en helt ny maskin enbart på grund av att reservdelen inte går att få tag på är både enormt kostsamt och onödigt. En snabb och kostnadseffektiv lösning på problemet kan vara att istället 3D-printa reservdelarna som behövs. 

När du 3D-printar en reservdel kan du antingen få en tillfällig lösning som kan hålla produktionen igång tills du lyckas få tag på den rätta reservdelen, eller så kan du 3D-printa en permanent lösning. I exempelvis automatiserade flöden, där originaldelarna ofta är gjorda av stål, medför 3D-printade delar i plast även att maskinen blir lättare och motorerna håller längre. 

Digital Mechanics kan med sin expertis ta fram en reservdel utifrån de förutsättningar som finns.

Vid äldre maskiner finns ofta endast 2D-ritningar att gå efter, eller i värsta fall inte några ritningar alls. Genom att skicka reservdelen till Digital Mechanics kan vi snabbt göra en ritning av den existerande reservdelen och printa en ny del som du kan ha i bruk efter endast några dagar.

Digital Mechanics tar fram era reservdelar och kan även förbättra och optimera reservdelen utifrån era behov. Med 3D-printade reservdelar kan du snabbt få igång produktionen igen till en bråkdel av priset om du skulle köpa in en ny maskin.

webinar

Få dina investeringar att hålla längre med 3D-printade reservdela

Blogg

Relaterade artiklar och kundberättelser

boka möte

Boka ett möte med en av våra experter

Hitta en tid som passar dig så hörs vi!