Maskinbearbetning

Maskinbearbetning är en viktig process när det gäller att omvandla dina produkter till monteringsfärdiga komponenter. Maskinbearbetning används på detaljer som har höga krav och snäva toleranser.

Maskinbearbetning

Maskinbearbetning kan ske på olika sätt beroende på detaljens krav och utformning. Normalt används 5-axliga maskiner. Normala seriestorlekar är 3-100 st.

  • Fräsning
  • Svarvning
  • Slipning
  • Skärande bearbetning

Svarvning är en form av bearbetning som används för att forma metall. Vid svarvning placeras detaljen på en svarv som roterar så att den formas eller kapas enligt önskemål. Svarvning användas t.ex. för att skapa en gängad skruv eller liknande.

Vid fräsning används en fräsmaskin som skär bort material från ytan eller sidan av en detalj. Detaljen sitter fast och maskinen går runt detaljen för att ta bort gods.

Denna typ av bearbetningsprocess användas t.ex. för att skära en logotyp i en stålplatta eller för att bilda specialverktyg.

Slipning är en relativt enkel process som innebär att man använder en stenslipskiva för att forma eller polera metall. Denna teknik användas för att t.ex. skärpa ett metall handverktyg eller att ge metallmaterial en sidenmatt finish.

boka möte

Boka ett möte med en av våra experter

Hitta en tid som passar dig så hörs vi!