3D-Printing för chefer och beslutsfattare

Utbildningen Industriell 3D-Printing för chefer och beslutsfattare vänder sig till dig som har P&L och/eller budgetansvar.

I kursen går vi igenom hur de klassiska ledningsfrågorna att skapa tillväxt, lönsamhet och styrning kan adresseras med hjälp av 3D-Printing.

Med hjälp av 3D-printing kan produkter idag serietillverkas på ett mycket resurseffektivt sätt och effektivt bidra till uppfyllande av exempelvis företagets miljömål. Det är också ett verktyg som kan sänka produktionskostnader, minska onödig kapitalbindning samt exponeringen från störningar i logistikkedjan.

I denna grundkurs får du en insikt i hur modern Industriell 3D-printing fungerar och hur du ska räkna ut produktionskostnader för er satsning. En mängd verksamheter har redan upptäckt styrkan, konkurrenskraften och produktionseffektiviteten som 3D-printing innebär. Missa inte hur satsningen skulle kunna utveckla erat företag.

”3D-printing är en lösning som gör att du kan spara på kostnader, minimera lager, minska monteringstider och snabbt få ut kundanpassade produkter på marknaden. Det gör er mer flexibla.”  

– Fredrik Finnberg, VD på Digital Mechanics

3D-printing kan idag utföras i både stor och liten skala, i en mängd olika material och tekniker samt i de flesta förkommande metallerna. Denna kurs riktar sig främst till dig som arbetar i en beslutsfattande roll på ledningsnivå ex. VD, Ekonomichef, Inköpschef och vill lära dig mer om hur 3D-printing kan effektivisera er verksamhet.

Du kommer lära dig:

  • Hur olika tekniker fungerar inom plast & metall, för- och nackdelar
  • Om de ekonomiska fördelarna med olika tekniker
  • Hur du kan synliggöra och jämföra kostnader mellan 3D-printing och traditionell tillverkning
  • Hur 3D-printing katalytiskt kan bidra till produktutveckling
  • Hur era leveranstider kan förbättras av 3D-printing

 

Kursinfo

Kurslängd:

1/2 dag, 8.30-13.00

Kursdatum

Inga för tillfället

Plats:

Tallmätargatan 1C, 72134 Västerås

Antal deltagare:

Max 12 st
(Min 6 deltagare för att kursen ska hållas)

Övrig info:

Kursdokumentation ingår (eng) Kaffe och smörgås ingår.

Pris

3 500 kr/deltagare (exkl. moms)

Fördjupning i 3D-Printing​

Intresseanmälan till Fördjupning i 3D-Printning