Snabb 3D-produktion ger dig många fördelar

Vi levererar prototyper och detaljer i över trettio olika friformsmaterial i plast och metallegeringar och med de senaste friformsteknikerna.

3D printat hjärta i metall.

Hjärta i aluminium. 3D-printat med SL-teknik. En prototyp byggdes från en CAD-ritning med mycket komplexa geometrier.

3D-printad kamera i plast.

Kamerahus i grå ABS M30 som är byggd med FDM-teknik och lackerats.

Mjukt verktyg för PUR-detaljer.

PUR Joystick. Tillverkad med silikonverktyg. Produceras i mindre serier, 50-100 st/år.

Formsprutad detalj.

Formsprutad detalj. Tillverkad i PP med prototypverktyg i aluminium eller stål. Tillverkas i mindre serier, 500-1000 st.

Maskinbearbetad transparent mässdetalj.

Maskinbearbetad transparent mässdetalj. Tillverkad i PMMA som har polerats.

3D-printad räka i flera olika material.

Räka i olika härdplastmaterial. 3D-printad med Polyjet-teknik. Detaljen skrevs ut i olika material samtidigt för att visas som ett konstverk.

Fördelar med 3D-printning (additiv tillverkning)

One-stop-shop

Nästan ingenting är omöjligt för oss. Vi har de senaste 3D-skrivarna och har en bredd av många olika tekniker. Vår erfarenhet av produktutveckling gör att vi kan erbjuda bästa möjliga tillverkningsteknik för just dina detaljer.

Engineering

Efter många års erfarenhet om hur 3D-printrar bygger och vad som går att göra, så kan vår konstruktionsavdelning hjälpa till att konstruera/designa detaljer för bästa möjliga nytta.

Teknik

Vi har idag teknikerna FDM, Polyjet och MJF i produktion inhouse. Vid mtallprintning , maskinbearbetning, SLS, SLA, prototypverktyg och silikonverktyg har vi noga utvalda samarbetspartners som vi arbetat tillsammans med sedan starten 2005.

Snabba leveranser

Vi har olika alternativ för snabbast möjliga leverans. Vi samarbetar med de största aktörerna på marknaden och skickar enligt erat önskemål.
En normal order skickas inom 1-3 arbetsdagar från order.

Material

När det gäller 3D-utskrifter har vi de senaste materialen. Vi kan köra både hårda, mjuka och flera material i en och samma detalj. För gjutning, PUR-detaljer, verktyg och maskinbearbetning erbjuder vi det material som önskas.

Problemlösning

Om du har ett problem om hur du skall tillverka din detalj eller har en detalj som du inte vet om hur du skall konstruera. Boka gärna då ett möte med våra konstruktörer så hjälper vi till. Skicka förfrågan till model@digitalmechanics.se eller ring oss på telefon 021-475 53 00.

24/7 produktion

Vi kör våra 3D-printrar både kvällar och helger. 365 dagar per år.

Tekniskt kunnande

Genom vår långa erfarenhet av 3D-printning och att vi alltid har haft konstruktörer i företaget så har vi byggt upp en hög teknisk kompetens. Alla i företaget är tekniskt intresserade och vill lära sig nya saker hela tiden. Vi har egen utveckling för förbättringar av våra maskiner och egna serviceprogram för bästa möjliga drift. Vår produktionspersonal genomgår kontinuerligt utbildningar.

Lätt att testa och experimentera

Genom att skicka in en CAD-ritning på en detalj till oss på model@digitalmechanics.se kan du ställa dina frågor och snabbt få våra synpunkter. Tekniken möjliggör att du på kort tid kan få tillbaka en detalj att utvärdera, prova och montera. Du kan se och ta på designen eller göra en bedömning hur detaljen beter sig mot serielik process/material.

Additiv tillverkning ger också möjligheter att snabbt ändra och ta fram en ny detalj . Vi kan med vår erfarenhet hjälpa till att välja rätt 3D-printteknik och bäst material för mest effektiv produktutveckling.

Vi kan hjälpa dig med engineering

Har du en idé om hur en detalj skall tillverkas med 3D-printning? Eller problem eller utmaningar och inte får det att fungera riktigt? Vi hjälper dina idéer att bli verklighet.

Vi kan erbjuda en snabb konstruktionsinsats med fast pris. Vi har stor erfarenhet av olika applikationer där 3D-printning gör nytta. Vi har också lång erfarenhet av att designa/konstruera detaljer med rätt kvalitet till lägsta möjliga pris.

Möjligheter med 3D-tekniken

Additiv tillverkning (3D-printning) är en tillverkningsmetod som möjliggör att tillverka nästan vad som helst. Som konstruktör får du stora friheter vid skapandet av detaljer.

Ju mer komplex detaljen är desto mer kostnadseffektiv är 3D-printning jämfört med traditionella metoder. Störst skillnad blir det om det även konstruktionen anpassas för just 3D-printning. Med flera maskiner går det då att tillverka detaljer på mycket kort tid.

Möjligheter med bred maskinpark och många olika material

Sedan 2005 har vi expanderat och investerat i maskiner för att hela tiden utöka vår kapacitet. Detta gör att vi snabbt kan leverera stora projekt på kort tid. För att bli en heltäckande ”digital fabrik” har vi skapat samarbeten med utländska partners så att våra kunder endast behöver en leverantör.

Vi kan erbjuda över trettio olika friformsmaterial i plast och olika metallegeringar med de senaste friformsteknikerna.

Vi kontaktar dig!

Vi är redo att förverkliga dina drömmar. Fyll i nedan så kontaktar vi dig!