Maskinbearbetning är en viktig process när det gäller att omvandla dina produkter till monteringsfärdiga komponenter. Maskinbearbetning används på detaljer som har höga krav och snäva toleranser.

Exempel på Maskinbearbetning

Maskinbearbetning kan ske på olika sätt beroende på detaljens krav och utformning. Normalt används 5-axliga maskiner. Normala seriestorlekar är 3-100 st.

  • Fräsning
  • Svarvning
  • Slipning
  • Skärande bearbetning

Vad innebär Svarvning?

Svarvning är en form av bearbetning som används för att forma metall. Vid svarvning placeras detaljen på en svarv som roterar så att den formas eller kapas enligt önskemål. Svarvning användas t.ex. för att skapa en gängad skruv eller liknande.

Vad innebär Fräsning?

Vid fräsning används en fräsmaskin som skär bort material från ytan eller sidan av en detalj. Detaljen sitter fast och maskinen går runt detaljen för att ta bort gods. Denna typ av bearbetningsprocess användas t.ex. för att skära en logotyp i en stålplatta eller för att bilda specialverktyg.

Vad innebär Slipning?

Slipning är en relativt enkel process som innebär att man använder en stenslipskiva för att forma eller polera metall. Denna teknik användas för att t.ex. skärpa ett metall handverktyg eller att ge metallmaterial en sidenmatt finish.

Vi kontaktar dig!

Vi är redo att förverkliga dina drömmar. Fyll i nedan så kontaktar vi dig!