3DWebinar

Inspelat webinar: Få dina investeringar att hålla längre med 3D-printade reservdelar

Tänk dig att du lägger stora summor på en maskin med beräknad livslängd på 70 år men så efter bara 50 år, slits den ut. Vad gör du då? Reservdelen du behöver är med största sannolikhet ur produktion eller näst intill omöjlig att få tag på. Produktionen stannar upp och du ställs inför valet att beställa en reparation om möjligt eller köpa en helt ny maskin – trots att den är beräknad att fungera i 20 år till om du bara kunde byta ut reservdelen.   

Allt för ofta uppstår långa stillestånd i produktionen och dugliga maskiner skrotas på grund av reservdelsbrist. Detta leder till stora tidsfördröjningar och förlust av både pengar och resurser.  

Med hjälp av 3D-printade reservdelar kan du snabbt och smidigt få igång produktionen igen. De 3D-printade reservdelarna kan antingen verka som substitut för att hålla igång produktionen, eller permanent ersätta reservdelen.  

På 30 minuter får du lära dig: 

  • Varför de nuvarande lösningarna inte är effektiva/hållbara
  • Olika sätt att 3D-printa reservdelar
  • Fördelarna med 3D-printade reservdelar
  • Hur man kan ta fram en reservdel utan originalritning
porträtt_martin

Talare: Martin Nordqvist