3D

Det kommer oundvikligen komma en dag då delarna i din gamla trogna maskin börjar ge efter. När det kommer till maskiner med lång livslängd, är det troligt att reservdelen du behöver inte längre tillverkas eller är näst intill omöjlig att få tag på.

När trasiga delar hamnar på hög och dugliga maskiner får tas ur bruk för att det inte finns reservdelar, inser man att det måste finnas en bättre lösning.

3D-printade reservdelar

Tack vare dagens teknik och avancerade 3D-printers kan man nu skriva ut reservdelar i komplexa former och geometrier i flera olika material. Delar som dessa skulle kunna ta flera veckor, om inte månader, att framställa på traditionella sätt.

Möjligheterna med 3D-printing är många och Digital Mechanics kan skriva ut i en mängd olika material. Du kan 3D-printa reservdelar i plast som kan användas som substitut för att hålla igång produktionen tills du lyckas få tag på en reservdel, eller ibland även delar som permanent ersätter reservdelen.

När det kommer till gamla maskiner vars reservdelar sedan länge är ur produktion, finns ofta endast analoga ritningar att gå efter, eller i värsta fall inte några ritningar alls. Digital Mechanics kan ta fram en ritning utefter den existerande delen och printa en ny del som du kan ha i bruk redan efter några dagar.

Med 3D-printade reservdelar kan du spara mycket tid och pengar genom att förlänga livet på dina maskiner samt förhindra stora störningar i verksamheten.

 

Börja ta fram lösningen innan problemet uppstår

Kanske har du börjat märka att vissa delar nu sjunger på sista versen, men du skjuter problemet framför dig och hoppas att de ska hålla i lite. Eller försöker du kanske fixa reservdelen själv? Allt för att slippa köpa ny maskin eller anlita en dyr reparatör.

Den absolut smidigaste lösningen i de flesta fall är att 3D-printa en ny reservdel, eller ta fram en förbättrad del som är utformad helt utefter era behov. Tack vare sin breda kompetens och stora nätverk av experter är nästan inget produktionsproblem omöjligt för Digital Mechanics att lösa.

porträtt_martin

Boka ett möte med en av våra experter!

Boka en kostnadsfri konsultation med en av våra experter för att se vilka möjligheter det finns att optimera er verksamhet med 3D-printing.