Nyheter

Digital Mechanics investerar i Sveriges största 3D-printer

Digital Mechanics fortsätter att växa. Därför investerar vi i en Fortus MC900 från Stratasys. Den nya 3D-printern är den första i sitt slag i Sverige och kan bygga detaljer som är upp till 900 x 600 x 900 mm.

Maskinen är främst avsedd för produktion i ABS och Ultem, vilket är de vanligaste materialen för stora detaljer. Fortus MC900 använder FDM-teknik (Fused Deposition Modelling) som bygger väldigt formriktiga detaljer. Och med den här investeringen kommer Digital Mechanics att ha den största FDM kapaciteten i Norden.

Investeringen i en ny, stor 3D-skrivare är en direkt följd av Digital Mechanics framgångar på exportmarknaden. “Med en Fortus MC900 har vi den maskinpark som krävs för att konkurrera med de stora aktörerna i Europa.”, säger Anders Sjöberg, Försäljningschef Digital Mechanics.

Den nya, stora 3D-printern är redan på plats i Västerås, och blir Digital Mechanics elfte 3D-printer. Maskinen har redan producerat stora och komplicerade detaljer i ett stycke. “Vi breddar nu vår kapacitet och det blir spännande att kunna möta svensk industris behov av större 3D-printade detaljer. Med Fortus MC900 från Stratasys får vi den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier.”, säger Fredrik Finnberg, VD Digital Mechanics.

Fortus MC900 ger Digital Mechanics ännu bättre möjligheter att vara industrins partner för att snabbt och kostnadseffektivt ta fram 3D-printade detaljer i ett 30-tal olika material. Hos oss kan du också dra nytta av vår erfarenhet av konstruktion och olika typer av produktion.  Självklart fortsätter vi också med vår uppskattade affärsmodell – pris per cm 3. Det gör att du lätt kan ta reda på vad din detalj kommer att kosta. Välkommen till Digital Mechanics – din egen digitala fabrik.